J A D Ł O S P I S 22.07.2024 - 02.08.2024
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
22.07.2024 poniedziałek | chleb mieszany, chleb razowy, masło, pasztet drobiowy,ogórek kiszony, kawa z mlekiem 1,7 | Kapuśniak, Placki ziemniaczane,, woda z miodem i cytryną 1,3,9 | chleb mieszany, masło, szynka, sałata, herbata bawarka 1,7 |
23.07.2024 wtorek | bułka pszenna, masło,wędlina,kakao, arbuz 1,7 | Zupa pieczarkowa, Spaghetti, kompot 9,1,7 | Biszkopty, soczek 1 |
24.07.2024 środa | Chleb Graham, masło, serek kanapkowy, papryka, herbata 1,7 | Zupa pulpecikowa, Ryż z jabłkiem zapiekany, ze śmietanką, kompot 1,9,7 | chałka, herbata owocowa 1 |
25.07.2024 czwartek | chleb mieszany, masło, wędlina, herbata bawarka, ogórek świeży 1,7 | Zupa kalafiorowa, Gulasz wieprzowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot 1,9 | Jogurt naturalny z truskawką 7 |
26.07.2024 piątek | Chleb mieszany, masło, parówka, ketchup, herbata, rzodkiewki 1,7 | Zupa owocowa z makaronem, Ryba smażona, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, marchewki, cebuli 1,3,4 | Serek Danio, kiwi 7 |
29.07.2024 poniedziałek | chleb mieszany, chleb razowy masło, ser żółty, papryka,herbata 1,7 | Barszcz biały, Naleśniki z dzemem, woda z miodem i cytryną 1,9,7 | chleb mieszany, masło, wędlina, sałata rukola, kawa zbożowa z mlekiem 1,7 |
30.07.2024 wtorek | Bułka pszenna, masło,, płatki kukurydziane, mleko, brzoskwinia 1,7 | Zupa buraczkowa , Warzywa na patelnię z kurczakiem, ryżem, kompot 1,9,7 | Kisiel, jabłko |
31.07.2024 środa | Chleb owsiany, masło, wędlina, pomidorki małe, herbata bawarka 1,7 | Zupa pomidorowa z makaronem, Kotlet schabowy, ziemniaki, marchew na gęsto, kompot 7,9 | Jogurt do picia, gruszka 7 |
01.08.2024 czwartek | |||
02.08.2024 piątek |
Potrawy słodzone są cukrem zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 1.08.2016r poz.1154 § 2 pkt5 Informacja o alergenach w jadłospisie
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów muszą być dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.
Numery alergenów występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne ( arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, włoskie oraz produkty przygotowywane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i [produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki