J A D Ł O S P I S 23.05.2022 - 03.06.2022
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
23.05.2022 poniedziałek | chleb, masło, pasztet drobiowy,ogórek kiszony, herbata 1,7 | Krupnik, Spaghetti, woda z miodem i cytryną 1,9 | chleb, masło, kiełbasa żywiecka, herbata 1,7 |
24.05.2022 wtorek | bułka, masło, dżem, płatki kukurydziane, mleko 1,7 | Barszcz czerwony, Pałka drobiowa, ziemniaki, groszek z marchewką,kompot 9 | Babka piaskowa,herbata owocowa 1 |
25.05.2022 środa | Chleb owsiany, masło, schab biały, herbata 1,7 | Zupa grochowa ,Gulasz wieprzowy, pęczak,surówka z selera,kompot 9,7,1 | Wafle ryżowe, dżem truskawkowy/powidła śliwkowe, herbata owocowa |
26.05.2022 czwartek | Chleb z masłem, twarożek ze śmietanką, szczypiorkiem,herbata 1,7 | Zupa ryżanka,Pulpet w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek konserwowy,kompot, 7,9 | Kanapki z pasta jajeczną, kawa z mlekiem 1,7,3 |
27.05.2022 piątek | Chleb, masło, filet z indyka wędzony, herbata 1,7 | Zupa jarzynowa z kluseczkami, kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot 9,1,3,4 | Bułeczka maślana z kruszonką, sok 1 |
30.05.2022 poniedziałek | Chleb, masło, ser żółty, papryka, herbata 1,7 | Zupa z soczewicy, Makaron z twarogiem, woda z miodem i cytryną 1,7 | Kanapki z szynką, sałatą, herbata 1,7 |
31.05.2022 wtorek | Bułka, masło, schab pieczony, kakao 1,7 Lody | Kapuśniak z młodej kapusty, Kotlet mielony, ziemniaki, buraczki, kompot 9,3 | Chałka, herbata 1 |
01.06.2022 środa | Chleb Graham, masło, serek kanapkowy, herbata, papryka świeża 1,7 | Zupa pomidorowa z ryżem, Kiełbaski z grilla, chleb, ketchup, soki, woda 9 | Kisiel owocowa, chrupki kukurydziane Kinder czekoladki |
02.06.2022 czwartek | Chleb, masło, parówka,ketchup, herbata 1,7 | Zupa pulpecikowa, Jajko sadzone, ziemniaki,mizeria, kompot 1,9,7 | Kasza manna z sokiem malinowym 7 |
03.06.2022 piątek | Chleb Mistrza, masło, kiełbasa krotoszyńska, herbata 1,7 | Zupa ogórkowa, Pierogi leniwe, kompot 9,1,3,7 | Serek Danio, śliwka 7 |
Potrawy słodzone są cukrem zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 1.08.2016r poz.1154 § 2 pkt5 Informacja o alergenach w jadłospisie
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów muszą być dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.
Numery alergenów występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne ( arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, włoskie oraz produkty przygotowywane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i [produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki