J A D Ł O S P I S 30.09.2024 - 11.10.2024
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
30.09.2024 poniedziałek | Owsianka z owocami, herbata owocowa 7,1,12 | zupa krupnik, klops drobiowy w sosie śmietanowym, dodatek ryż, sałatka brukselka gotowana 9,1,7 | Jabłko prażone z kruszonką 1,7 |
01.10.2024 wtorek | Pieczywo ciemne z masłem, szynka z indyka, pomidor, kakao 1,7,6,9 | Kotlet schabowy, ziemniaki purre, sałata ze śmietaną 1,3,7 | Budyń z musem z owoców leśnych 7 |
02.10.2024 środa | płatki ryżowe z sosem owocowym, herbata owocowa 1,7 | Zupa ogórkowa, śmietanka, Kopytka z masłem, surówka wiosenna 1,9,3,7,10 | pakiet dodatkowych warzyw i owoców |
03.10.2024 czwartek | parówka z szynki, bułka z ziarnami z masłem, papryka, kawa z mlekiem 1,7 | Zupa kalafiorowa, Makaron Boloński 1,3,7,9 | Kefir owoc 7 |
04.10.2024 piątek | Jajko, ser żółty, rzodkiewka,pieczywo mieszane z masłem, sałata, herbata ziołowa 3,7,1 | Zupa marchewkowa, Kotlet z ryby , , ziemniaki z wody, surówka z ogórków kiszonych 1,3,4,7 | Koktajl mleczno- czekoladowy, pałki kukurydziane 7,1,5,6 |
07.10.2024 poniedziałek | Płatki kukurydziane z mlekiem 1,7 | Zupa Rosół, Gulasz z szynki, kasza pęczak, surówka mizeria 1,7,9 | Biszkopt z jabłkiem 1 |
08.10.2024 wtorek | Wędlina drobiowa, pieczywo mieszane z masłem, ogórek, kawa z mlekiem 1,6,7 | zupa jarzynowa, Gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, mizeria, 7,9 | Pakiet dodatkowych warzyw, owoc |
09.10.2024 środa | Jajecznica, Bułka z ziarnami z masłem, rzodkiewka, kakao 1,7 | zupa wiejska, naleśniki z twarożkiem waniliowym 1,7,9,3,6,10,11 | Jogurt naturalny, owoc 7 |
10.10.2024 czwartek | Jaglanka z jabłkiem i cynamonem 1,7 | Zupa fasolowa, Pierś z kurczaka w sosie śmietanowym, ryż, sałatka z marchewki 1,7,9 | Gruszka, herbatniki 1 |
11.10.2024 piątek | Pasta z tuńczyka, pieczywo ciemne z masłem, papryka, herbata ziołowa 1,7 | zupa ziemniaczana z włoską kapustą, Nuggetsy z dorsza, ziemniaki PUREE, surówka z kapusty kiszonej 1,3,4,7,9 | Smoothie owocowe, pałki kukurydziane 5,6,7 |
Potrawy słodzone są cukrem zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 1.08.2016r poz.1154 § 2 pkt5 Informacja o alergenach w jadłospisie
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów muszą być dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.
Numery alergenów występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne ( arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, włoskie oraz produkty przygotowywane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i [produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki