J A D Ł O S P I S 18.09.2023 - 29.09.2023
Data | Śniadanie | Obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
18.09.2023 poniedziałek | chleb, masło, serek kanapkowy, herbata bawarka, ogórek świeży 1,7 | Zupa fasolowa, Placki ziemniaczane ze śmietanką, woda z miodem i cytryną 1,7,9,3 | chleb mieszany, masło, wędlina, sałata, herbata 1,7 |
19.09.2023 wtorek | Bułka pszenna, masło, płatki owsiane, mleko, jabko 1,7 | Zupa jarzynowa z kluseczkami, Kotlet schabowy, ziemniaki,mizeria, kompot 7,9 | Kisiel, kiwi |
20.09.2023 środa | chleb owsiany, masło, wędlina, papryka, herbata bawarka 1,7 | Zupa buraczkowa, Gulasz wieprzowy, kasza jęczmienna, ogórek konserwowy, kompot 7,9,1 | Rogalik z twarożkiem,herbata owocowa 7 |
21.09.2023 czwartek | chleb mieszany, masło, wędlina, rukola, kawa z mlekiem 1,7 | Zupa pomidorowa z ryżem, Kopytka z cebulką,kompot 1,9,7 | Budyń waniliowy, mus truskawkowy 7 |
22.09.2023 piątek | Bułka, masło, parówka, ketchup, herbata bawarka 1,7 | Zupa owocowa, Ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej 1,3,4 | Jogurt do picia, banan 7 |
25.09.2023 poniedziałek | Kanapki z serem żółtym, papryka, herbata 1,7 | Krupnik, Ryż z jabłkiem i śmietanką, woda z miodem i cytryną 1,7,9 | Kanapki z wędliną, rzodkiewka, herbata 1,7 |
26.09.2023 wtorek | Bułka, masło, schab biały, kakao, gruszka 1,7 | Zupa ogórkowa, Pierogi z mięsem, kompot 1,7,9 | herbatniki, soczek 1 |
27.09.2023 środa | Chleb Graham, masło, jajecznica, szczypiorek, kawa inka z mlekiem 1,7 | Zupa brokułowa, Pałka drobiowa, ziemniaki, fasolka z wody, kompot 1,9 | Kasza manna, soczek malinowy 1,7 |
28.09.2023 czwartek | Chleb mieszany, masło, serek topiony, herbata, marchewka surowa 1,7 | Barszcz biały, Schab duszony z jabłkiem, ryż, surówka z ogórka kiszonego, marchewki, cebuli, kompot 1,7,9 | Jogurt, kiwi 7 |
29.09.2023 piątek | chleb Mistrzów, masło, filet wędzony z indyka, , pomidorki, herbata 1,7 | Zupa zagraj, Kotlet rybny, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot 1,9,3,4 9,1 | Serek Danio, gruszka 7 |
Potrawy słodzone są cukrem zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 1.08.2016r poz.1154 § 2 pkt5 Informacja o alergenach w jadłospisie
Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów muszą być dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.
Numery alergenów występujące w posiłkach:
- Zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
- Skorupiaki i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Jaja i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Ryby i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
- Orzeszki ziemne ( arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie)
- Soja i produkty pochodne
- Mleko i produkty pochodne
- Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, włoskie oraz produkty przygotowywane na ich bazie)
- Seler i produkty pochodne
- Gorczyca i produkty pochodne
- Nasiona sezamu i [produkty pochodne
- Dwutlenek siarki
- Łubin
- Mięczaki