BIP

J A D Ł O S P I S 23.12.2024 - 03.01.2025

DataŚniadanieObiadPodwieczorek
23.12.2024
poniedziałek
Płatki ryżowe z sosem owocowym- malinowym 7Rosół, Bitki schabowe w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka Colesław 1,7,10,9,3Ciasto pomarańczowe, jabłko 1
24.12.2024
wtorek
Szynka z indyka, pieczywo ciemne z masłem, papryka, kawa z mlekiem 1,6,7,Zupa koperkowa, Łazanki z kapustą 1,3,7,9Jogurt, owoc 7
25.12.2024
środa
26.12.2024
czwartek
27.12.2024
piątek
Kasza manna z sosem owocowym, syrop o smaku mango 7Zupa marchewkowa z ryżem, gołąbki z kaszy gryczanej w sosie pomidorowym, ziemniaki z wody, ogórek kiszony 1,7,9Pakiet dodatkowych warzyw i owoc 1
30.12.2024
poniedziałek
Ryż na mleku z wiśniami 7Zupa pomidorowa, Gulasz po węgiersku, kasza pęczak, surówka z korniszonów 1,7,9Ciasto jogurtowe, jabłko
31.12.2024
wtorek
Schab pieczony, pieczywo mieszane z masłem,pomidor, kawa z mlekiem 1,7,6zupa fasolowa, Eskalopki z kurczaka, ziemniaki PUREE, sałata ze śmietaną 7,9Budyń z musem z owoców leśnych 7
01.01.2025
środa
02.01.2025
czwartek
Jaglanka, syrop o smaku ananas 1,7Zupa kalafiorowa, makaron kokardki z kurczakiem z cukinią z groszkiem w sosie śmietanowym 1,7,9,3Pakiet dodatkowych warzyw, owoc
03.01.2025
piątek
Jajecznica, bułka z ziarnami z masłem, kakao, rzodkiewka 7,1,3zupa z soczewicy, klops z ryby smażony, ziemniaki PUREE, brokuły 1,3,7,4jogurt z suszonymi owocami 7,12

Potrawy słodzone są cukrem zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 1.08.2016r poz.1154 § 2 pkt5 Informacja o alergenach w jadłospisie

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów muszą być dostępne tak, aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergenami i nietolerancją pokarmową.

Numery alergenów występujące w posiłkach:

  1. Zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz)
  2. Skorupiaki i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
  3. Jaja i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
  4. Ryby i produkty pochodne ( produkty przygotowywane na ich bazie)
  5. Orzeszki ziemne ( arachidowe i produkty przygotowywane na ich bazie)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy ( migdały, orzechy laskowe, włoskie oraz produkty przygotowywane na ich bazie)
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i [produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki